coach

onze coaches

Jennifer Neupane-DuinNamaste,


Ik ga door het leven als Jennifer of Jen. Deze naam is mij gegeven bij mijn geboorte veertig jaar geleden. 20 jaar terug had ik een eerste ervaring met yoga. In een huiskamer omdat yogastudios nog niet zo gebruikelijk waren in het straatbeeld als nu. 
2 jaar later zat ik wekelijks op de yoga mat en volgde ik yoga lessen bij mijn acupuncturist dewelke ook vipassana meditatie beoefende. Daardoor ben ik me ook gaan focussen op Vipassana Mindfulness Meditatie en beide zijn nooit van mijn zijde geweken. Zowel diverse vormen van yoga als diverse vormen van meditatie zijn een ankerpunt in mijn leven. 

In der loop der jaren heb ik kennis mogen maken via diverse instructeurs stijlen uit verschillende steden en landen met een groot scala aan yoga stijlen. In de vorm van lessen, workshops, cursussen, opleidingen en bijscholingen. 

Yoga is voor mij een manier van leven, een bepaalde mindset en regulatie van emoties. Het laat energie stromen en je leert jezelf beter kennen. Het maakt je flexibeler en stabieler, letterlijk en figuurlijk. Zowel op als naast de mat. Wat ik zo mooi vind aan yoga is dat het holistisch werkt. Je hele systeem wordt aangesproken. Niet alleen je spieren, bindweefsel, gewrichten. Maar ook je bloedsomloop, je zenuwstelsel, je ademhaling, je spijsvertering als ook je hormonalesysteem. En dan hebben we het nog niet eens over wat het energetisch met je doet. 

Met Yoga creër je een pad om terug naar balans te geraken. Om terug naar je authentieke zijn te gaan. In het moment te zijn en in verbinding te zijn met dat wat er is. Zonder oordeel, hunkering of afkeer. Observeren en ervaren of sturen en controleren. Afhankelijk van het doel, de vorm van yoga en dat wat nodig is. 

Ik geef mijn ervaring en wat ik heb geleerd graag door. Al zal ik mijn hele leven zelf ook nog een student blijven. 

 

Sat nam.