Mind

Hartcoherentie

1. WAT IS HARTCOHERENTIE?

Iedereen heeft te maken met stress en ook iedereen heeft het nodig. Het hoort bij het leven en het kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld een examen moet doen of een belangrijk gesprek moet voeren. Maar wat als je teveel stress hebt ?

Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam. Er bestaat positieve stress, dat noemen we gezonde stress maar er is ook een "teveel aan" stress. Een balans vinden tussen deze 2 is erg belangrijk. Indien een teveel aan stress de bovenhand krijgt zal je lichaam reageren. Deze reacties kunnen variëren van persoon tot persoon en geven meestal aanleiding tot hoge bloeddruk, gejaagd gevoel, vermoeidheid, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijnen en spijsverteringsstoornissen.

Door je ademhaling kan je invloed uitoefenen op je autonome zenuwstelsel. Het zal je innerlijke rust en je emotioneel evenwicht terugbrengen.

Een hartcoherentie coach kan je helpen om je stress onder controle te houden,  aan te pakken en te verminderen. 

Het is belangrijk om je veerkracht en je vitaliteit terug te vinden. Aan de hand van de biofeedback methode kunnen we de hartritmevariatie meten.

 

2. WAT KAN JE VERWACHTEN?

Een hartcoherentie traject bestaat uit een aantal sessies, naar gelang uw behoefte. Een persoonlijk actieplan met jouw stappen om je veerkracht te vergroten. Je kan onmiddellijk je resultaat en vorderingen zien op de computer.

We werken met het "Werken aan veerkracht" programma van Heartmath. Dit programma is een duidelijke leidraad en zal je ook helpen om je ademhalingsoefeningen gemakkelijk thuis verder te zetten.

En bovendien is het vooral leuk om te trainen ! Meer dan 5 miljoen Heartmath gebruikers wereldwijd gingen je voor...

3. KOSTPRIJS

Een hartcoherentie coaching traject bestaat uit :

  • kennismakingsgesprek: 35€
  • 50€ per sessie ( +/- 50 min.) Gemiddeld genomen heb je voldoende aan een 6- tal sessies om de 2 à 3 weken of naargelang de behoefte.
  • Het biofeedback systeem werkt met een app op je smartphone en een sensor. Deze sensor kan je kopen of huren.

 

4. AFSPRAAK MAKEN

Meer informatie of een afspraak maken is mogelijk via: 

  • 0495 20 31 28 of 014 61 52 22 (elke dag van 08:00 - 18:00) 
  • minoumais@reform-plus.be

Volgende sessies

Er zijn voorlopig geen aankomende sessies.