Mind

Pink Ribbon Wandelgroep

1. STAPPEN VOOR HET GOEDE DOEL

Wil je graag starten met bewegen maar weet je niet goed waar beginnen? Is de stap te groot om deze alleen te zetten? Sluit je dan aan bij onze Pink Ribbon wandelgroep StapN+ en wandel mee voor het goede doel!

Onze stress, burn-out en vitaliteitscoach organiseert gezellige wandelingen als Pink Ribbon wandelcoach. Zo steun jij het goede doel én je eigen gezondheid. 

2. DOEL

Zoveel mogelijk mensen (mannen en vrouwen!) aan het wandelen krijgen ter preventie van en tijdens revalidatie van borstkanker. 

Onze plaatselijke wandelgroep StapN+ zal een aantal wandelactiviteiten organiseren waaraan jij vrijblijvend en zoveel je wil kan deelnemen. Daarnaast proberen we ons 2 keer per jaar met zoveel mogelijk deelnemers in te schrijven voor de Roze Mars. Dé manier om iemand uit eigen omgeving te ondersteunen in het ziekte en/of genezeingsproces, je engagement te tonen of aan je eigen gezondheid te werken.

 

3. WAT ZIT ER IN VOOR JOU? 

Inschrijven in de wandelgroep kost je slechts 15 EUR / jaar. Dit bedrag gaat integraal naar Pink Ribbon voor de kosten van de algemene werking, verzekering en 3 EUR voor het goede doel. Voor dit bedrag krijg jij de volgende voordelen: 

  • Elke wandelaar die lid is van de Pink Ribbon wandelgroep, is tevens lid van Wandelsport Vlaanderen en heeft recht op een 24/24 verzekering tijdens alle wandelactiviteiten (ook wanneer je alleen gaat wandelen). Daarnaast krijg je ook korting op de webshop van Wandelsport Vlaanderen

  • Begeleiding en organisatie van wandelactiviteiten door de Pink Ribbon wandelcoach alsook tips om medisch verantwoord te sporten / stretchen etc.  

  • Je ontvangt 4 keer per jaar het Walkingmagazine van Wandelsport Vlaanderen

  • Je ontvangt het Pink Ribbon Magazine

  • De 15 EUR lidgeld kan je integraal terugvragen via het sportvoordeel van de mutualiteit! 

4. HOE LID WORDEN? 

Lid worden van de Pink Ribbon Wandelgroep StapN+ doe je zo:

  • Stuur je persoonlijke gegevens door naar Nancywynants@reform-plus.be: naam, voornaam, geboortedatum, adres, e-mail, telefoonnummer en mutualiteit
  • Na ontvangst van je deelname ontvang je van Pink Ribbon/WandelsportVlaanderen een uitnodiging tot betaling van het lidgeld van 15 EUR. Nadien ontvang je je lidkaart en verzekeringsdocument en de aanvraag voor terugbetaling van de mutualiteit.
  • We nemen contact om de wandelingen af te stemmen op jouw vraag of af te stemmen op jouw groep. We houden je op de hoogte van de geplande activiteiten. Het enige dat jij dan nog moet doen is wandelen (en je gratis inschrijven voor de wandelingen waar je aan deelneemt via onderstaande knop)! Bij voorkeur neem je dan ook deel aan de Roze Mars, zodat we met z'n allen iedereen die wordt getroffen door borstkanker een hart onder de riem kunnen steken! 

 

5. PRAKTISCH

Eerste gezamenlijke wandelmomenten gaan door op zondagmorgen om 10:00H. We starten op 1 augustus 2021 in Beerse. De locatie wordt later bekend gemaakt.

We starten met een ‘wandeluurtje’ van een 5-tal km zodat het voor iedereen haalbaar is en om elkaar te leren kennen. Nadien gaan we diversifiëren naargelang de behoeften van de groep o.b.v. tempo - niveau - afstand - samenstelling van (sub)groepen - omgeving - moment...

Wandel je zelf al op regelmatige basis, alleen of in groep? Wil je als bestaand wandelgroepje aansluiten en naar eigen gewoonte blijven wandelen? Ook dan kan je lid worden en van de groepsvoordelen genieten! Neem dan even contact om enkele afspraken te maken.

 

6. VRAGEN?

Voor meer informatie of vragen contacteer onze wandelcoach Nancy Wynants via: